Sidor

30 januari, 2011

Vecka 4, 2011

Årets fjärde vecka var ganska händelselös, både vad gäller kursutveckling och affärer. Portföljen steg med 1,5% samtidigt som OMXS30 var i stort sett oförändrat. Jag har inte tidsserien för mitt nya jämförelseindex tillgängligt nu så OMXS30 får representera Stockholmsbörsen även den här veckan.

Vecka2011
Portfölj+1,5%+30,5%
OMXS30+0,1%-0,3%

Veckans enda förändring vad gäller innehaven var ytterligare ett köp av H&M-aktier. Köpet gjordes efter bolagets rapport som var lite sämre än väntat. Antalet köpta aktier var lika många vid båda tillfällena och totalt utgör H&M nu drygt 8% av min aktieportfölj.

Två aktier utmärkte sig positivt under veckan, G5 och Bahnhof. Den senare efter en positiv analys i Börsveckan. Enligt Placera.nu skrev tidningen bland annat:
"Värderingen är låg trots ljusa utsikter, så antingen är bolagets prognoser för optimistiska eller så är marknaden för pessimistisk. Börsveckan tror på det sistnämnda. Bahnhofs mål är en omsättning på 500 miljoner kronor vid slutet av 2012, med en nettomarginal på 10 procent. Det ger en vinst per aktie om 3:50 kronor, vilket i sin tur gör att p/e-talet ligger på 6,5. Förutsatt att Bahnhof håller fast vid sina optimistiska prognoser i den kommande bokslutskommunikén finns utrymme för betydande kursstegring, enligt Börsveckan."
På minussitdan utmärkte sig främst Alliance Oil med ett fall på 7,5%. Det verkar som den senaste tidens uppgången i aktien endast var tillfällig. Även Betsson utvecklades negativt med ett fall på 2,5%.

Efter veckans köp är kontantdelen nere på 0%:

AktierFonderKontanter
80%20%0%

I samband med månadsskiftet tänkte jag lägga upp en ny förteckning över mina innehav, så ett sådant inlägg bör dyka upp inom någon dag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar