Sidor

03 december, 2010

Uppdatering från Axier

Axier Equities släppte idag en ny blogguppdatering om G5. Uppdateringen kommer efter den nya information som G5 släppte förra veckan, och man måste säga att Axier ser minst sagt positivt på framtiden. Både vad gäller omsättning och marginal tycker de att G5 ligger lågt i sina prognoser. För helåret 2010 tror de på ytterligare en prognoshöjning.
"Den underliggande rörelsemarginalen under Q3 var 55%, mot prognostiserade 48% i Q4. Med hänsyn till detta, och de succéer spelen släppta under Q3 och Q4 2010 har haft, tycks sannolikheten att G5 tvingas höja sin prognos för helåret 2010 relativt hög."
Genom att justera för köpet av återstående 30% i det ukrainska dotterbolaget, skatteåterbäring från dotterbolaget på Malta samt avskrivningen av MIDS kommer de fram till ett underliggande resultat för 2010 på 1,23 SEK per aktie. Nästa års prognos på 1,40 SEK per aktie ser plötsligt inte ut att vara särskilt avlägsen. Inte minst tack vare den stora mängd spel som beräknas släppas.

Idag lanserades också Mystery of the Crystal Portal 2 till iPhone. Det första spelet verkar ha varit ganska populärt så förhoppningsvis kommer en del av dessa att köpa även uppföljaren.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar