Sidor

27 november, 2010

G5 offentliggör nya mål

Igår meddelade G5 att de köper resterande 30% av det dotterbolag som kontrollerar utvecklingsstudion i Ukraina för 125 000 USD. Det kommer att innebära att bolagets kommande rapporter blir lite enklare att läsa då vi slipper minoritetsandelar.

Mer intressant var den resterande delen av pressmeddelandet som handlade om framtiden. G5 har nu avtal med fler än 10 spelutvecklingsstudios om att konvertera deras "toppspel" till bärbara plattformar under 2011. Allra intressantast var pressmeddelandets sista mening:
"G5 Entertainment har forfarande fler möjligheter till tillväxt än tillgängliga resurser för så bolaget kommer att öka produktionstakten i sin utvecklingsstudio i Ukraina och har som mål att publicera 80 spel under 2011, jämfört med 30 under 2010."
Försäljningsprognosen för 2010 och 2011 är 22 respektive 40 miljoner kronor, med andra ord en tillväxt på drygt 80%. Då antalet spel som släpps under samma period kommer att öka dubbelt så snabbt, drygt 160%, räknar bolaget med en klart lägre försäljning per speltitel. (Ett spel som släpps på tre plattformar räknas som tre separata spel i G5:s terminologi.) Jag tror det är ett resultat av att bolaget får allt fler konverteringsuppdrag från andra spelutvecklare samt att spelen släpps på allt fler plattformar. Sammantaget bör det minska enskilda spels betydelse för resultatet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar