Sidor

14 november, 2010

Vecka 45, 2010

Vecka 45 kan summeras som väldigt lugn. Portföljen steg med 0,1% samtidigt som OMXS30 backade 0,4%. Hittills i år ligger portföljen +33,4% jämfört med OMXS30 som stigit 15%.

Den största förändringen under veckan är ett köp av aktier i TDC. Bolaget är noterat på Köpenhamnsbörsen och kontrolleras till ca 88% av ett par storägare via det gemensamma bolaget NTC. Det finns alltså få aktier ute på marknaden vilket påverkat aktiekursen de senaste åren. Nu planerar NTC att sälja ut aktier till ett värde av nästan 3 miljarder dollar och minska sitt ägande till ca 60%. Aktien har reagerat positivt på beskedet och bolaget har idag ett marknadsvärde på ca 9,5 miljarder dollar. Financial Times skrev i torsdags att utförsäljningen, som beräknas genomföras under december, värderar bolaget till 12 miljarder dollar. TDC har också lagt ett förslag till den kommande bolagsstämman om att återköpa aktier till samma aktiekurs som i NTC:s utförsäljning. Jag köpte några aktier på 51,80 och spekulerar i en stigande aktiekurs de kommande veckorna.

Årets uppgång i portföljen kan till stor del hänföras till G5 Entertainment på AktieTorget som varit en riktigt kursraket och blivit min bästa investering någonsin, förmodligen både i kronor och procent. Imorgon kommer deras rapport för det tredje kvartalet. Resultatet för Q3 tror jag inte kommer att vara någon direkt överraskning då företagets senaste prognosuppdatering släpptes i slutet av september. De hade med andra ord tillgång till i stort sett hela kvartalets försäljningssiffror. Intäkterna väntas uppgå till 15.400 Tkr med ett resultat på 5.800 Tkr. Det senare, enligt Axier, belastat med en nedskrivning på 700 Tkr relaterat till bolagets MIDS-tjänst som de lägger allt mindre resurser på.

Intressantare blir däremot nya prognoser och uttalanden om framtiden. Helårsprognosen för 2010 har under året höjts flera gånger och ligger sedan i september på 22 Mkr i omsättning och 7 Mkr i rörelseresultat.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar