Sidor

03 januari, 2011

G5 höjer vinstprognoser

Vi är bara en börsdag in på det nya året men vilken dag det var. OMXS30 var stabilt upp hela dagen och stängde +1,8%. I princip alla mina innehav steg under dagen ledda av G5 Entertainment som inledde 2011 i samma stil som 2010 med en uppgång på ca 20%. Aktiedelen av portföljen steg totalt 8,3% under dagen vilket motsvarar en uppgång för hela portföljen på 5,9%. Detta oräknat eventuella kursuppgångar för fonderna under dagen.

Orsaken till G5:s kursrusning var en prognosuppdatering som släpptes innan börsens öppning. Vad gäller omsättningen så gjorde bolaget inga förändringar i prognoserna, vare sig för Q4 eller 2011. Däremot så höjde de vinstprognosen för båda perioderna. För Q4 väntas nu en EPS på 1,00 SEK och för helåret 2011 1,60 SEK.

Julhelgen verkar ha varit en mycket lyckad period för bolaget som enbart den 27:e december registrerade över 1 miljon spelnedladdningar! Förhoppningsvis är det inte enbart en engångseffekt:
"Den ökade dagliga försäljningen för spel på Apple-plattformar har fortsatt in i januari. Då det är svårt att bedöma hur stor del av försäljningen som är en effekt av ett ökat underlag i form av ny plattformar och hur stor del av försäljningen som är säsongsbetonad på grund av semestrar och marknadsföring, väljer G5 Entertainment att inte revidera prognosen för 2011 innan ledningen förstår dessa trender bättre. Uppdaterade prognoser för Q1 2011 och helåret 2011 kommer att lämnas i samband med bokslutskommunikén som publiceras den 25 februari 2011."
Kanske vågar man hoppas på ytterligare prognoshöjningar i slutet av februari. Hela pressmeddelandet kan läsas på AktieTorgets hemsida.

1 kommentar:

  1. G5 går från klarhet till klarhet.. Klockren investering!

    SvaraRadera