Sidor

07 januari, 2011

Vecka 1, 2011

Årets första vecka blev en av de bästa någonsin för min portfölj. Hela +9,6% kunde uppgången summeras till. Endast vid två tillfällen hösten 2008 har en enskild vecka slutat bättre, dock med den skillnaden att portföljen då fallit lika mycket veckan innan. Den här gången får jag gå tillbaka ända till vecka 40 för att hitta en vecka med en nedgång större än -0,6%.

Vecka2011
Portfölj+9,6%+9,6%
OMXS30+0,3%+0,3%

De senaste 19 veckorna är portföljen upp 41%, en siffra jag förmodligen inte varit i närheten av tidigare. Nästan hela uppgången kan tillskrivas G5 Entertainment som inlett även det nya året i raketfart. Denna vecka blev uppgången 32% efter att bolaget höjt vinstprognoserna. Igår lanserades även Mac App Store och idag kom ett pressmeddelande från G5 där det framgår att bolagets spel nått Top 10 Grossing Game-listan i flera länder. Från Apple meddelas samtidigt att över 1 miljon nedladdningar gjordes första dagen, fördelat på mer än 1 000 olika gratis- och betalapplikationer.

Bland övriga innehav var det främst Alliance Oil som utmärkte sig postivt med en uppgång på 7%, tack vare ett stigande oljepris. Bahnhof återfinns i andra änden med en nedång på nästan 4%. Resterande innehav höll sig kring ungefär en procent upp eller ned.

Då jag sålde en del G5-aktier under veckan, se tidigare inlägg, så har kontantdelen i portföljen ökat. Fonderna steg drygt 1% under veckan men kunde inte alls hålla jämna steg med övriga innehav.

AktierFonderKontanter
67%23%10%

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar